4 Şubat 2012 Cumartesi

Canon Mu Nikon Mu?

Bir amatör için fotoğraf makinesi seçmek ve onu almaya karar vermek bazen çile olabiliyor. Çünkü piyasada bir çok çeşit marka, model ve tercih söz konusu. Bir de herkesin içinden çıkamadığı Nikon mu? Canon mu? sorusu. Aslında bunun cevabı çok basit.



Öncelikle fotoğraf makinesi seçerken makineyi ne amaçlı kullanacağınızı düşünmelisiniz. Profesyonel fotoğraf teknikleri deneyip, farklı bir fotoğrafçı mı olacaksınız? yoksa arkadaşlarınızı, eşi dostu mu çekeceksiniz? Eğer cevabınız arkadaş, eş dost ise profesyonel makinelere bir sürü para yatırmanın hiç alemi yok. Piyasada sony cyber-shot diye bir nimet var. Hemen alın ve kullanın. Amatörler için seçilebilecek en iyi makinelerdendir.



Yok ben fotoğrafçı olmak istiyorum diyorsanız ve nikon ile canon arasında kaldıysanız; seçim yaparken dikkat edilecek bir nokta yok aslında. Çünkü Nikon ile Canon arasında bir fark yok! Nikon ile Canon arasındaki fark Mercedes ile BMW arasındaki fark gibidir. İkisi arasında bazı modellerde renk canlılığı farkları olduğu doğru. Ancak bazı fotoğrafçılar canlı renklerden hoşlanır bazıları ise mat renklerden. Bu da sizin tercihinize kalmıştır.Bi de ufak bir değişiklik daha!Genelde Canon’lar Nikon’lara göre biraz daha hafiftir.



Sonuç olarak, bütçenizi belirleyin ve o bütçeye uygun canon ve nikon makineleri bulun. Daha sonra bir kaç fotoğraf çekerek deneyin. Hangisi sizi tatmin ederse onu alın!

Editörün yorumu(Yiğithan):
Nikon kral makinadır.

Fotoğraflar: Google Görseller
Hazırlayan: Ülkü Sarıkaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder