3 Şubat 2012 Cuma

İyi Fotoğraf Çekmek İçin



Mükemmel fotoğraflar çekmek için illa profesyonel olmaya yada bir DSLR makinaya gerek yok. "O kadar para ödedim, son teknoloji bir DSLR aldım." demekle iyi fotoğraflar çekilmiyor. Güzel fotoğraflar çekmenin sırrı makine kullanımı ve temel fotoğraf bilgisinden oluşur.

Güzel ve iyi fotoğraflar çekebilmek için birçok koşulun aynı anda sağlanması gerekir. Bunların en başında gelen ise aldığınız makineyi tanımaktır. Makineyi tanımaya üzerinde bulunan butonlardan ve modlardan başlayabilirsiniz. "Hangi buton ne işe yarar, bunlar nasıl kullanılır?" sorularının yanıtını bulmak için makinenin kullanım kitapçığını en az bir kere baştan sona kadar okumak gerekir. Sonuçta kitapçık bir kenara bırakılmak için değil, okumanız için hazırlandı ve bundan yararlanmalısınız. Aynı zaman da internetten de bu bilgilere ulaşmak mümkün.

Daha çok fotoğraf çektikçe aslında nasıl fotoğraflar çekmek istediğinizi belirleyeceksiniz. Fotoğrafınızın konusunu veya vereceğiniz mesajı belirlemek işinizi kolaylaştıracaktır. http://www.kolayfotograf.net/2010/02/fotografa-yeni-baslayanlar-icin.html 'den yardım alabilirsiniz.

Fotoğraf: Anonim (Darüşşafaka Fotoğraf Kulübü Öğrancisi)
Hazırlayan: Ayşenaz Çubukçu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder